Afbeelding
Foto: Aangeleverd

6 kijktips voor series op bekende streamingsdiensten

Partnerbijdrages

Ben jij fan tv kijken on demand, dus wat je wil wanneer je wilt? Dan heb je misschien zelfs wel je televisieabonnement overboord gezet en een internet only abonnement genomen, zodat je een abonnement kon nemen op verschillende streamingsdiensten. Hopelijk heb je toegang tot verschillende van die diensten die hun content via de internetverbinding aanbieden, want wij hebben zes mooie kijktips voor series op bekende streamingsdiensten.

The Diplomat (Netflix)

The Diplomat is een politieke thrillerserie waarin een vrouwelijke ambassadeur (Keri Russell in een geweldige, subtiel geacteerde hoofdrol) gevestigd in London moeite heeft met het vervullen van het ceremoniële deel van haar functie. Gelukkig heeft ze genoeg andere zaken aan haar heeft, want na het ontploffen van een Brits vliegdekschip voor de Iraanse kust moet ze aan de bak moet om een wereldoorlog te voorkomen. The Diplomat kijkt lekker weg en blijft je als kijken boeien.

Better Things (Disney+)

In de comedyserie Better Things draait hem om de vraag hoe het is om de alleenstaande moeder van drie puberdochters te zijn. Hoofdrolspeelster en tevens maker Pamela Adlon wordt voortdurend heen en weer geslingerd tussen de hemel en de hel in deze rol terwijl ze op het ene moment geliefd wordt en geniet en op het andere moment miskend en verguisd wordt. Een serie die seizoenen lang op niveau weet te blijven.

Succession (HBO Max)

Op HBO Max vinden we met Succession een van de beste series van de laatste jaren, dat inmiddels toe is aan een ijzersterk slotseizoen. De serie is een familiedrama die draait om de opvolgingsstrijd om het imperium van een mediamagnaat. Zet je schrap voor een verstrengeling van macht, geld, familie en liefde en voor veel geroddel, gepest en gevloek. In de laatste afleveringen van de serie worden zelfs de presidentsverkiezingen erbij gehaald.

Beef (Netflix)

Beef is een tragikomische serie die draait om een steeds verder escalerend conflict na een klein verkeersincident. Het is een serie vol onverwachte wendingen die soms zich surrealistisch aandoen. Hoofdpersonen zijn de gefrustreerde aannemer Danny, gespeeld door Steven Yeun, en een succesvolle ondernemer Amy Lau, die door comédienne Ali Wong gespeeld wordt. Beide maken ze elkaar het leven zuur en verliezen ze daarbij alle controle, terwijl ze stiekem toch ook genieten van hun conflict. Dat leidt immers af van hun échte problemen.

Swarm (Amazon Prime)

Swarm is een wrange horrorkomedie uit de koker van Donald Glover, bekend van Atlanta. In deze Serie draait het om Dre, die fan is een zangeres die wel erg doet denken aan Beyonce. Dre heeft één doel, en dat is het uitroeien van eenieder die géén fan is van deze zangeres. Door de absurdheid en onverwachte sprongen blijft deze opmerkelijke serie boeien.

Fleishman is in Trouble (Disney+)

Fleishman is in Trouble is een vlotte, humoristische en scherpe serie met een sterrenkast met onder andere Jesse Eisenberg en Claire Danes. Het hoofdpersonage is arts Toby Fleishman, die van zijn vrijgezellenstatus geniet na een pijnlijke scheiding. Totdat zijn ex-vrouw zomaar verdwijnt en achterlaat met hun twee kinderen. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Taffy Brodesser-Akner.

Smaken verschillen natuurlijk, en er zijn nog veel meer mooie series te bedenken. Maar als je deze nog niet kende, dan heb je weer leuke nieuwe dingen gevonden om te kijken. Op elke streamingsdienst zijn heuse pareltjes te vinden, dus als je al er tot twee toegang hebt én in het bezit bent van een goede internetverbinding, is de kans dat je je gaat vervelen niet zo heel groot!