Afbeelding
Stockfoto

Weer winst voor dames Ruutvoorn

Sport


GENEMUIDEN - Het gaat goed met de dames van Ruutvoorn in de derde klasse W. Vorige week werd ook de tweede wedstrijd met 3-0 gewonnen. SVM ging met lege handen naar huis.

De bezetting van Ruutvoorn bestond uit slechts zes dames. De ploeg begon matig. De vaste spelverdeler ontbrak en daardoor moest er worden geschoven. Daarom was het even wennen voor de thuisploeg.

Na een mindere beginfase kwam Ruutvoorn er beter in. Met een aantal tactische ballen wist Ruutvoorn de flow vast te houden, wat resulteerde in setwinst (25-18).

De tweede set wist Ruutvoorn dit door te zetten en al gauw stond de ploeg met 6-2 voor. SVM vroeg vervolgens een time-out in en vond vervolgens het enthousiaste in het spel terug. De strijd ging daarna gelijk op in deze set. Uiteindelijk trok Ruutvoorn aan het langste eind. Mede door een sterke service werd de tweede set door Ruutvoorn gewonnen met 25-20.

De derde en laatste set maakte Ruutvoorn het nog even spannend. De formatie uit Genemuiden speelde rommelig en maakte veel fouten. SVM leek te gaan profiteren, maar Ruutvoorn wist zich te herpakken en pakte deze set met 25-22.

Ruutvoorn staat op een vierde plek met zes punten, maar heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld. De ploegen uit de top drie volleybalden al drie of vier wedstrijden.

Het tweede damesteam, uitkomend in de derde klasse K, boekte een 4-0 zege tegen het vierde team van Olhaco (25-20, 25-19, 25-23 en 25-14).



Gerard Meijeringh