Winterstop voor Sportclub, DESZ en Olympia ‘28

Sport

ZWARTEWATERLAND - Voor de voetballers van Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ’28 is de winterstop begonnen. Na maandenlang trainen in vier- of tweetallen hopen de voetballers voor volgend jaar op betere tijden.

Afgelopen donderdag trainde de eerste selectie van Sportclub Genemuiden voor het laatst dit jaar. Volgens Sportclub-trainer René van der Weij hebben zijn spelers prima gewerkt tijdens deze moeilijke periode. Op 2 januari pakt Sportclub Genemuiden de draad weer op. “Ik hoop dat er snel een herstart komt. Het liefst willen we natuurlijk voetballen”, aldus Van der Weij.

Ook bij DESZ vond de laatste training van 2020 afgelopen donderdag plaats. “Ook toen de groepsgrote terugging naar twee, hebben we gewoon doorgetraind. Tuurlijk, we hebben prima kunnen werken en er was een uitstekende opkomst. De afgelopen maand hebben we één keer per week getraind. Anders gaat het snel vervelen”, aldus Kaagman. DESZ start volgend jaar op 7 januari.

Olympia ’28 sloot een bewogen coronajaar zaterdag 12 december af. Trainer Hans Roeland koos voor een speciale afsluiting. “We hebben getennist.” Ook Roeland is tevreden over de trainingen in coronatijd. “Het ging prima. We hebben gerouleerd met trainers. Maar je mist de echte voetbaldingen.” Ook Roeland wil graag op 7 januari weer beginnen. “Maar dat moet ik nog wel met de technische commissie overleggen. En je weet niet hoe het na 7 januari verder gaat. Misschien kunnen we na 19 januari weer met viertallen trainen en het is ook afhankelijk van wat de KNVB beslist.”

‘Halve poules of
afronden eerste
competitiehelft’

ZEIST - De KNVB heeft nog twee scenario’s over voor de herstart van de amateurcompetitie (exclusief topamateurs). Volgens de KNVB zijn alleen halve poules of het afronden van de eerste competitiehelft nog overgebleven als realistische scenario’s.

Maandag 14 december kondigde minister-president Mark Rutte strenge coronamaatregelen aan, die duren tot en met 19 januari. Dat maakt een herstart van de competities in het weekend van 16 en 17 januari 2021 onmogelijk. Daarmee blijven er nog twee scenario’s over uit Plan B van de KNVB.

Het eerste scenario is het opdelen van de huidige competities in halve poules. Bij deze optie wordt een hele competitie gespeeld. Het tweede scenario is het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft. De KNVB hakt pas na de persconferentie van minister-president Rutte de knoop door.

Eerder liet de KNVB al weten dat de huidige competities bij de topamateurs (tweede divisie, derde divisies en hoofdklassen) niet worden uitgespeeld. Inmiddels zijn de desbetreffende teams verdeeld over regionale poules.

“Als ook in het eerste weekend van maart nog niet kan worden gespeeld, gaan we alles opnieuw bekijken”, zo laat een woordvoerder van de KNVB weten.