Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden naar Friesland, DESZ ontvangt koploper

Sport

ZWARTEWATERLAND - In de zevende ronde in de hoofdklasse B reist Sportclub Genemuiden zaterdag af naar Friesland voor het uitduel bij ONS Sneek. DESZ speelt een thuiswedstrijd tegen koploper DZOH. Olympia’28 moet het in Swifterbant opnemen tegen Swift ’64.

Sportclub Genemuiden wist afgelopen zaterdag eindelijk weer eens te winnen van Berkum. Sportclub-trainer René van der Weij was zeer tevreden over de ineenzet bij zijn spelers. “We hebben geknokt, gestreden en terecht gewonnen”, was zijn conclusie. Zaterdag wacht ONS Sneek. De Friezen doen het naar behoren in de hoofdklasse B met negen punten uit zes duels, maar presteren wel wisselvallig. Zo versloegen de Friezen het sterke RKAV Volendam, maar werd afgelopen zaterdag verrassend verloren van laagvlieger Noordscheschut.

Sportclub Genemuiden staat na zes duels op plek drie met vier punten achterstand op koploper Urk en één punt op Eemdijk. De nummers een en twee ontmoeten elkaar zaterdag in Spakenburg. Bij een goed resultaat in Sneek kan Sportclub Genemuiden goede zaken doen op de ranglijst.

DESZ en Olympia’28 zijn toe aan de derde competitieronde. DESZ opende de competitie met een onnodige nederlaag tegen De Weide en boekte afgelopen zaterdag een knappe zege bij Achilles 1894. Zaterdag wacht een thuisduel met koploper DZOH. De ploeg uit Emmen heeft als enige clubs in de tweede klasse J nog geen averij opgelopen. Olympia staat voor een pittige klus. De Hasselters staan voor het traditioneel moeilijke uitduel bij Swift ‘64.

Programma
Hoofdklasse B

ONS Sneek - Sportclub Genemuiden 15.00 uur

Tweede klasse J Noord
DESZ- DZOH 14.45 uur

Derde klasse C Oost
Swift ’64 - Olympia’28 15.00 uur

Gerard Meijeringh