Sportclub kon zaterdag weer eens juichen, zaterdag wacht CSVC.
Sportclub kon zaterdag weer eens juichen, zaterdag wacht CSVC. Foto: Helmich Lubberts

Bekerzaterdag op het programma

Sport

GENEMUIDEN – Komende zaterdag staat er een bekerweekeinde op het programma. Dat betekent dat Sportclub Genemuiden op bezoek gaat bij CSVC. De ploeg uit Coevorden staat in de middenmoot van de derde klasse.

Na vier wedstrijden staan de Drenten op de vierde plek met zes punten. Afgelopen weekeinde verloor de ploeg thuis van ZZVV met 1-3. Normaal gesproken mag CSVC geen probleem vormen voor Sportclub, maar het bekertoernooi kent wel vaker verrassingen. Dat biedt ook hoop voor het tweede team van Sportclub Genemuiden. Ook de reserves van Genemuiden mogen namelijk uitkomen in de districtsbeker. Supporters van de groen-witten kunnen daarom eventueel ook op Sportpark de Wetering blijven voor een heuse streekderby. VHK uit Sint Jansklooster komt op bezoek. De ploeg van de overkant van de pont doet het als promovendus uitstekend in de derde klasse. Na vier wedstrijden is VHK koploper en nog ongeslagen. Afgelopen weekeinde speelde het gelijk bij het sterker geachte Dieze West. VHK heeft een behoorlijk groen-wit tintje. Jurrien Visscher, Justin Vis en Harne Lassche hebben een verleden bij Sportclub Genemuiden. Dat geldt zeker voor trainer Edwin Duim, die jarenlang in het eerste elftal van Genemuiden speelde.

Ook DESZ is nog actief in de beker. De Sluzigers moeten naar Fit Boys in Beilen. De vierdeklasser uit Drenthe staat voorlopig achtste in de competitie met vier punten uit drie duels. Dat is wel een wedstrijd minder dan de andere teams in deze klasse. Olympia ‘28 is al uitgeschakeld in de beker en geniet dus van een vrije zaterdag. Wel oefent de ploeg van Hans Roeland donderdagavond tegen ‘s-Heerenbroek.