Afbeelding
Foto: Jan Bruins

Beute eerste nieuwe erelid Olympia ‘28 sinds twintig jaar

Sport

HASSELT – Hilco Beute is het nieuwste erelid van Olympia ’28. Hij kreeg die eervolle titel tijdens de algemene ledenvergadering van vrijdagavond. Het is voor eerst in twintig jaar dat de voetbalvereniging een erelid aanwees.

Hilco Beute is al ruim dertig jaar vrijwilliger bij Olympia’28 en heeft hierbij veel uren in veel verschillende functies gestopt. In 1991 is hij begonnen met lotenverkoop voor de bouw van de tribune. Daarna volgden onder meer vele jaren evenementencommissie en vele jaren als bestuurslid met portefeuille velden & gebouwen. Sinds 2018 is Beute bestuurslid af, maar nog altijd actief in de onderhoudsploeg. De felicitaties en bos bloemen ontving de volledig verraste Beute uit handen van voorzitter Martien Wursten.

Bestuurswijzigingen bleven tijdens de vergadering uit. Wouter Westhuis (penningmeester) en Maas van der Molen (voetbalzaken) werden herkozen en gaan door. Jeroen Hansen (commerciële zaken) heeft zelf laten weten niet te verlengen, maar blijft vooralsnog aan bij afwezigheid van een opvolger. Ook heeft het bestuur laten weten een bestuurslid jeugdzaken toe te willen voegen. Het bestuur hoopt in de loop van komend jaar voor beide posten een nieuwe invulling te krijgen.

Jan-Sijmon van den Berg (kantine en gebouwen) lichtte de stand van zaken rond de verbouwing toe. Momenteel vinden de uitbouw van kantine en bouw van de nieuwe schuur plaats. De verwachting is dat deze zaken in april zijn afgerond. De vervanging van het toiletblok in de kantine zal in de zomerstop gedaan worden. Een specifiek woord van dank werd uitgesproken richting de (vrijwillige) onderhoudsploeg voor hun enorme bijdrage in de verbouwing.