Afbeelding
Foto: EGSV

Zes keer eremetaal voor acroteams EGSV

Sport

GENEMUIDEN – Acroteams van EGSV wonnen zaterdag maar liefst zes keer eremetaal bij de tweede plaatsingswedstrijd in het Achterhoekse Ruurlo. Tijdens dit soort wedstrijden zijn tickets te verdienen voor het Oost-Nederlands Kampioenschap.

In de ochtend was het de beurt aan de jongste trio’s van de Eerste Genemuidiger Sport Vereniging. Het team bestaande uit Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman liet een grote verbetering zien ten opzichte van de vorige wedstrijd, maar voldoende voor eremetaal was het niet.

Ook Julia Busweiler, Emma Visser en Ruby van Sas wisten een hoger puntenaantal te halen en kregen welverdiend een zilveren medaille omgereikt. Een schepje daar bovenop deed het team bestaande uit Fayenn de Leeuw, Sterre Brouwer en Josephine Tuinman. Zij wisten hun eerste plek van de vorige wedstrijd te behouden en kregen wederom het goud omgehangen.

Bij de jongste duo’s waren het de zusjes Van Lente, Suze en Liz, die ook hoge ogen gooiden bij de jury. Door een en al vrolijkheid op de vloer mochten zij het podium betreden en gingen terug naar Genemuiden met een tweede plaats.

De andere duo’s van EGSV komen uit in een andere leeftijdscategorie en lieten ook zien dat ze de afgelopen week hard gewerkt hebben. Yara Faverey en Anne Sophie van de Wetering lieten goed teamwerk zien op de vloer en kunnen tevreden zijn met een mooie derde plaats. In dezelfde categorie kwamen ook Mette Resokario en Stella de Wilde in actie. Mette wist deze keer de zenuwen beter in bedwang te houden en dit team verruilde het zilver van de vorige wedstrijd voor een mooie eerste plaats.

In de laatste wedstrijdronde kwamen er drie trio’s in actie. Hannah Brouwer, Leonie Oudenaarden en Loïs Gregoire lieten een mooie groei zien en stegen in de ranking en puntentotaal ten opzichte van de vorige wedstrijd. Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Siebert behaalden de vorige wedstrijd de hoogste score en waren er op gebrand om dit deze wedstrijd weer te doen. Helaas moesten zij dit keer een team uit Rijssen voor laten gaan, maar de meiden mogen zeer tevreden zijn met zilver.

Het laatste team van Genemuiden was het team bestaande uit Lara van der Berg, Annedieke Postma en Maud van Dijk. De dames lieten een keurige oefening zien maar in deze categorie was de concurrentie sterk dus belandde dit team naast het podium.

Alle teams hebben nog een plaatsingswedstrijd voor de boeg en dit zal een thuiswedstrijd zijn. Op 23 maart organiseert EGSV namelijk zelf een wedstrijd in d’Overtoom.