Goud voor Stella de Wilde en Mette Resokario.
Goud voor Stella de Wilde en Mette Resokario. Foto: Corne Schaart

Acrogymnasten Zwartewaterland naar regiofinale

Sport

ZWARTEWATERLAND – Maar liefst dertien teams van EGSV uit Genemuiden en SV Hasselt plaatsten zich zaterdag in d’Overtoom voor het Oost-Nederlands Kampioenschap in Hellendoorn. Daar kunnen ze zich op 6 april plaatsen voor de halve finale van het NK.

Het E-senioren trio Tamira van der Horst, Elise van den Belt en Marit Douma van SV Hasselt won zaterdag een gouden plak. Met een hoge score van 23.320 en een aanstekelijk vrolijke dans lieten zij de concurrentie achter zich. De twee E-jeugd teams van S.V.Hasselt kwamen ook in actie. Het team bestaande uit Naemi Buit, Felien Douma en Liz Kosters liet technisch stabiele onderdelen zien. Zij werden in een sterk deelnemersveld 6e. Joan Mudde, Vera Dikken en Julia Penris gingen goed van start, maar door wat foutjes werden ze zevende. Vier teams van SV Hasselt die uitkomen in het E-niveau stromen door naar het Oost-Nederlands Kampioenschap. 

Namens EGSV behaalden de E-junioren Mette Resokario en Stella de Wilde een gouden plak. Ook het E-jeugd trio Fayenn de Leeuw, Sterre Brouwer en Josephine Tuinman werd voor eigen publiek eerste. Een tweede plek was er bij de D-junioren voor Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma.

Bij de D-jeugd werden Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Siebert derde en Hannah Brouwer, Loïs Gregoire en Leonie Oudenaarden vierde. E- Junioren Yara Faverey en Anne Sophie van de Wetering pakten brons, net als Suze en Liz van Lente bij de E-jeugd. Julia Busweiler, Ruby van Sas en Emma Visser verdienden met hun oefening zilver. Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman werden vijfde en zijn daarmee reserve voor de wedstrijden in Hellendoorn. 

E-junioren Sophie Beens en Karlijn Breurkes en D+junioren Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof plaatsten zich namens EGSV al eerder.