Afbeelding

Armin Spijkerman beste schutter van de noordelijke provincies

GENEMUIDEN – Armin Spijkerman won zaterdag het kampioenschap luchtgeweer in District 1. Daarmee is de 15-jarige Hasselter de beste van de vijf noordelijkse provincies. Hij pakte de titel bij de schietvereniging in Genemuiden.
Bij de district kampioenschappen wordt er eerst een kwalificatiewedstrijd geschoten over 40 of 60 schoten afhankelijk van de klasse waarin je schiet. De beste acht schutters uit de kwalificatiewedstrijd plaatsen zich voor de Olympische finale waarin uiteindelijk in een afvalsysteem van 24 schoten bepaald wordt wie de gouden, zilveren en bronzen medaille behaald.

Armin wist zich Zaterdagochtend als eerste te kwalificeren voor de finale met een score van 395,4 op 40 schoten. In de finalewedstrijd ging Armin meteen voortvarend van start en nam meteen de leiding. Gedurende de finale heeft hij die niet meer afgestaan en wist met een verschil van 9,8 punten de 1e plaats te halen en District Kampioen te worden met een score van 232,8 punten bij de Junioren B-heren.

Armin is 3 jaar geleden begonnen met luchtgeweer schieten bij de schietvereniging Genemuiden. Daar is de basis gelegd voor zijn schietcarrière. Afgelopen jaar heeft hij de overstap gemaakt naar de Hoogeveense Schietvereniging (HSV), dit omdat ze daar elektronische schietbanen hebben en hij dan gelijk zijn score kan zien en eraan kan werken. Ook internationale wedstrijden worden op deze banen geschoten.

Verder traint Armin één keer in de week bij schietvereniging Op de korrel in Kampen. Hier traint hij op een kaartjes baan, deze vereniging is in opbouw en verbouw. Hij hoopt daar in de toekomst ook klein kaliber (vuur) te gaan schieten. Ook een Olympische sport.

De komende tijd komen er nog een aantal belangrijke wedstrijden voor Armin aan.
Dit zal zijn de Landelijke Finale dag voor de jeugd en het Nederlands Kampioenschap.
Armin droomt ervan om verder te komen in de schietsport, internationale wedstrijden te gaan schieten en als het mogelijk is een keer op de Olympische spelen te staan.
Hiervoor is nog een lange weg te gaan van veel trainen.