Afbeelding
Foto: eigen foto

Derde plek voor Willem Beuzenberg

Sport

GENEMUIDEN – De jonge coureur Willem Beuzenberg uit Genemuiden reed zaterdag naar de derde plek in Lichtenvoorde. Beuzenberg reed namens AK Bouw_Hutten metaal de tweede competitiewedstrijd in het MON Nederlands Kampioenschap.

Tijdens de tijdstraining werd al snel duidelijk dat de nummers 1, 2 en 3 voor de overwinning gingen op het altijd zware zandcircuit in Lichtenvoorde. De drie jonge coureurs waren aan elkaar gewaagd en zetten alle drie de een na andere snellere tijd neer. Na tien minuten jagen moest Willem genoegen nemen met een keurige derde plek.

In de eerste manche zette Willem zijn 50cc motor als derde in de eerst bocht. De top drie begon direct de snelheid op te voeren en reed weg bij de overige 25 rijders. Willem moest onder warme omstandigheden de nummer 1 en 2 laten gaan en kwam na tien minuten + een ronde als derde over de streep.

In tweede manche draaide Willem weer als derde de eerste bocht in. De baan bleek niet geheel geschoven te zijn zoals in de eerste manche. Willem sprong een dubbel en schrok van de sporen achter de bult wat een valpartij opleverde waarbij hij van de motor gegooid werd. Willem wist snel weer op te stappen en door te rijden. Willem kwam snel weer terug naar de derde plek maar schoof door de enorme druk wederom onderuit. De kopmannen waren toen al weg en Willem stuurde zijn motor gecontroleerd naar een derde plek.

Willem pakte hiermee ook de derde plek in de daguitslag en neemt hiermee ook de derde plek over in het algemeen klassement.