Afbeelding
Foto: Wim van Tellingen

Boek met verhaal rond Zwartewatersklooster gepresenteerd in Hasselt

Algemeen

HASSELT - Schrijfster Joke Eikenaar presenteerde woensdagavond haar nieuwste boek Het Zoete Water bij de Historische Vereniging Hasselt (HVH) in het Oude Stadhuis van Hasselt.

Na de ontvangst met koffie nam het publiek plaats in de oude raadszaal. Joke Eikenaar vertelde onder andere over haar eerder verschenen boeken waaronder De Vloek van Voorst. Zowel dit boek als Het Zoete Water zijn een roman met een historische achtergrond.

Het Zoete Water speelt zich af rondom het Zwartewatersklooster en beschrijft het leven van Lotte, de brouwersdochter uit Hasselt die gedwongen wordt om in het klooster in te treden en dan ook afscheid moet nemen van haar zo geliefde zusje Janne.

Aan de hand van de geschiedenis en feiten rondom diverse kloosters in de regio werden nog verschillende verhalen en anekdotes over het kloosterleven door Joke verteld, hier en daar aangevuld door de Hasseltse hoogleraar en deskundige Mees te Velde.

Hij gaf op een vraag van Truida Moraal, voorzitter van de HVH, aan graag een volgende lezing te willen geven in het Oude Stadhuis.
GeĆÆnteresseerden konden intekenen op de lijst voor het nieuwe boek dat en binnenkort wordt toegezonden met een persoonlijk woord van Joke Eikenaar voorin geschreven. Het boek komt ook te koop bij de plaatselijke boekhandel Lokaal 5.

Daarnaast kan men rechtstreeks bestellen bij de schrijfster: info@joke-eikenaar.nl.