Hasselts Fanfare in 1910.
Hasselts Fanfare in 1910. Foto: Aangeleverd

Expositie vanwege 125-jarig bestaan Hasselts Fanfare

Algemeen

HASSELT - Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Hasselts Fanfare is er, in samenwerking met Eppo Schmidt van Toeristisch Informatiepunt Hasselt, een tentoonstelling samengesteld over de historie van Hasselts Fanfare vanaf de oprichting in 1896 tot heden. Die wordt van zaterdag 2 april tot vrijdag 1 juli in het Oude Stadhuis in Hasselt gehouden.

Deze expositie bestaat uit beeldmateriaal, teksten, archiefmateriaal, uniformen, vaandels, instrumenten en diverse andere gebruiksvoorwerpen. De feiten, gebeurtenissen en anekdotes opgetekend uit het verleden liggen voornamelijk ten grondslag aan het jarenlange onderzoek en studie naar de historie van de vereniging door Willem van der Haar.

Symbool van de expositie is de grondlegger en eerste dirigent van Hasselts Fanfare, Derk Knegt, die onder andere op de achtergrond van de affiches en raambiljetten is afgebeeld.

Burgemeester Eddy Bilder, beschermheer van Hasselts Fanfare, verricht de officiële opening op 1 april om 16.00 uur. De exposite is vrij toegankelijk en geopend op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Enrico Kolk