Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Toplopers gaan voor een parcoursrecord bij Koningsloop

Sport

HASSELT - Aan welke lopers gaat burgemeester Eddy Bilder van Zwartewaterland op woensdag 27 april de winnende medailles van de Koningsloop in Hasselt uitreiken? Dat wordt spannend. Inmiddels hebben zich al diverse snelle lopers aangemeld.

De Koningsloop in Hasselt is voor veel Overijsselaars een vast programmapunt op de ochtend van Koningsdag. Op een snel parcours met start en finish in het centrum van Hasselt is al menig persoonlijk record gesneuveld. 

Door de jaren heen is de loop steeds populairder geworden, niet alleen bij de gevorderde maar ook bij de recreatieve lopers. Er is voor iedereen wel een leuk groepje te vinden tijdens deze wedstrijd.

De runs starten achter elkaar vanuit de Hoofdstraat ter hoogte van cafĂ© Ad’Vundum. Voor de allerkleinsten is er de Bambino-run van 0,2 kilometer. Voor kinderen van 6 tot en met 9 jaar en van 10 tot en met jaar zijn er runs van 1 kilometer. Volwassenen kunnen deelnemen aan de 5 of 10 kilometer. Wethouder Knol zal bij de runs het startschot voor zijn rekening nemen. De eerste Kidsrun gaat om 10.45 uur van start. Om 11.50 uur gaan de volwassenen van start. 

Online aanmelden voor De Koningsloop kan nog tot 26 april. Na-inschrijving is op de dag zelf (27 april) mogelijk tot een half uur voor de start (zolang het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt). Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.koningsloophasselt.nl .

Gerard Meijeringh