De teams van EGSV lieten mooie oefeningen zien.
De teams van EGSV lieten mooie oefeningen zien. Foto: Aangeleverd

Teams EGSV Genemuiden sterk bij bondsfinale in Kampen

Sport

KAMPEN - EGSV was zaterdag met vijf teams vertegenwoordig bij de bondsfinales in Kampen. Bij dit officieuze NK acrogym eindigden alle teams van de vereniging uit Genemuiden in de top tien.

Vier teams van EGSV waren rechtstreeks geplaatst voor deze wedstrijd. Vrijdagmiddag kreeg het team, bestaande uit Fleur Hoekman, Stella de Wilde en Anne-Sophie van de Wetering, te horen dat het zich via de reservebank ook had geplaatst, omdat een ander team zich had afgemeld. 

Dat deze meiden bewezen ook op dit podium thuis te horen bleek wel uit de uitslag. Hoekman, De Wilde en Van de Wetering eindigden op een knappe vierde plek bij de E-jeugd.

Bij de E-junioren, kwamen Sterre Brouwer, Nina Nijman en Pascalle Veenhof in actie. Voor Brouwer was dit het eerste jaar acro, dus voor dit team was het een hele prestatie om in de bondsfinale te staan. Een keurige oefening leverde hen ook de vierde score op.

Bij de E-senioren kwamen Fayenn de Leeuw, Valerie Veenhof en Bente van der Steeg zelfverzekerd de vloer op. Hun vrolijke oefening werd niet beloond met de score die zij bij eerdere wedstrijden kregen. Dit team eindigde op een achtste plaats.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan de D-senioren. Het duo Lieke van Dijk en Ashley Jager straalde op de vloer en behaalden een vijfde plaats. 

Als laatste van de dag was het trio Tess van Dalfsen, Britt Visscher en Ronja Kubbenga aan de beurt. In deze categorie waren de teams aan elkaar gewaagd. Van Dalfsen, Visscher en Kubbenga scoorde maar 0,4 punt lager dan de nummer drie, maar moesten genoegen nemen met de tiende plaats.

De finalisten werden in het zonnetje gezet met een klein presentje van het EGSV-bestuur. Komende weken wordt gekeken welke teams er voor volgend seizoen samengesteld gaan worden en gaan de meiden hard aan het werk om een groepsoefening in te studeren die op 2 juli wordt vertoond tijdens de EGSV-dag.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh