Afbeelding
Foto: eigen foto

Willem Beuzenberg pakt de zege in Heerde

Sport

GENEMUIDEN – De jonge coureur Willem Beuzenberg uit Genemuiden reed zaterdag naar de overwinning in Heerde. Beuzenberg reed namens Foldam Racing Team zijn laatste competitiewedstrijd van de DMX Midden.

In de tijdstraining werd het snelheidsverschil tussen de eerste vijf en de rest van het veld direct zichtbaar. Willem moest hier volle bak geven en agressief rijden om een goede tijd neer te kunnen zetten. Uiteindelijk moest de Genemuidenaar genoegen nemen met een derde tijd.

In de eerste manche draaide Willem als derde de eerst bocht in. De twee koplopers begonnen een gaatje te slaan naar de nummers drie en vier. Ronde na ronde wist Willem het tempo constant te houden en begon hij in te lopen. In de laatste ronde zette Willem zich naast de koploper en kwam ten val. Hij wist als derde weer weg te rijden en pakte de tweede plek met een wiel voorsprong op de finishlijn.

In de tweede manche draaide Willem wederom als derde de bocht in achter hetzelfde duo uit de eerste manche. Willem reed in de eerste ronde direct de nummer twee voorbij en voerde de snelheid op zijn 50cc motor verder op. In de derde ronde nam hij de koppositie over en gaf deze niet meer uit handen. Met grote voorsprong kwam de Genemuidenaar als eerste over de finish.

Willem pakte hiermee de eerste plek in het dag klassement. Ook nam hij de tweede plek over in de competitiestand. Een unieke prestatie van Beuzenberg die nog maar een jaar actief is op de motor.

Volgende week zaterdag komen de beste rijders uit Noord en Midden samen in de landelijke finale in Delfzijl.