Afbeelding
Bas Wilberink

Slechts één Zwartewaterlander kreeg een boete vanwege de avondklok

Algemeen

ZWARTEWATERLAND – De politie heeft de afgelopen week tientallen auto’s staande gehouden in verband met de geldende avondklok. “Slechts in één geval was dat een situatie dat de bestuurder niet op de weg mocht zijn”, vertelde burgemeester Bilder donderdagavond op ZwartewaterFM.

“Wij zijn best tevreden over de mate waarin onze inwoners zich houden aan de regels”, licht hij toe in het programma. Wel staat de testbereidheid wat onder druk, merkt hij. “Ik wil de mensen oproepen dat ze zich laten testen als ze klachten hebben”, aldus Bilder. “Wees daarin niet terughoudend, beter een keer teveel dan te weinig testen.”

Hoeveel mensen uit Zwartewaterland zich de afgelopen week lieten testen, kon hij niet melden. De GGD heeft bepaalde data geblokkeerd in verband met het eerder deze week geconstateerde datalek. “Daardoor kunnen bepaalde gegevens niet meer goed gedeeld worden.”

Wel is bekend dat er afgelopen week 53 mensen positief getest werden in Zwartewaterland tussen 18 en 24 januari. Een week eerder waren dat er 43.

Veiligheidsregio IJsselland heeft besloten flexibel te zijn in het aantal mensen dat bij een uitvaart mag zijn. “Als de familie heel groot is en men ook nog graag goede vrienden bij de begrafenis wil hebben, dan kan dat.” Eerste- en tweedegraads familieleden en maximaal tien mensen buiten de familie mogen bij een uitvaart aanwezig zijn, ook als dat meer dan 50 mensen zijn

Enrico Kolk