Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Achtstegroepers maken kennis met Agnieten College

Algemeen

ZWARTSLUIS - Achtstegroepers uit Zwartewaterland en omgeving, die naar het Agnieten College in Zwartsluis gaan na de zomervakantie, kregen deze week de mogelijkheid om hun nieuwe school te bezoeken.

Nadat de basisscholieren het gebouw binnenkwamen en in de aula een plekje zochten, hoorden ze al snel bij wie ze in de klas komen te zitten. Om het ijs wat te breken speelden de nieuw samengestelde klasgroepen in de gymzaal een energieke bewegingsactiviteit. Even later maakten zij in het lokaal kennis met de nieuwe klasgenoten door middel van verschillende kennismakingsspelletjes. 

Juniormentoren (oudere leerlingen van de school) hielpen de mentor bij alle activiteiten. “Een juniormentor is een derdejaars leerling die de school al goed kent”, legt de school uit. De juniormentor helpt de mentor om de nieuwe leerlingen zich snel veilig en thuis te laten voelen op het Agnieten College. “Als je bijvoorbeeld even de weg niet weet of je hebt hebt een vraag over het rooster, dan kan de juniormentor je daarbij helpen. De juniormentor zal ook aanwezig zijn bij allerlei leuke en gezellige activiteiten, zoals de introductieactiviteiten en het brugklasfeest.”

Na de rondleiding door het - in de ogen van de brugklassers -  toch wel grote schoolgebouw met zoveel verschillende vaklokalen, gymzalen en de kantine en het uitwisselen van de laatste gesprekjes tussen de nieuwe klasgenoten kwam de kennismakingsmiddag ten einde. 

Nu kunnen de achtstegroepers zich opmaken voor een heerlijk lange zomervakantie om daarna te beginnen met de nieuwe mijlpaal in hun leven op het Agnieten College Zwartsluis.

Enrico Kolk