Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

Strengere maatregelen in De Meente

Algemeen

GENEMUIDEN - Het coronavirus is de afgelopen weken (nog) niet geconstateerd binnen de muren van De Meente. Dat schrijft het bestuur in een brief. “Dit is geen vanzelfsprekendheid.” Daarom zijn er strengere maatregelen genomen.

Het bestuur zegt ‘zeer bezorgd’ te zijn over de kans dat het coronavirus ook weer de Meente binnenkomt. “Dit is al een feit in diverse huizen in onze omgeving. Aangezien de situatie in de omgeving steeds onoverzichtelijker wordt is het al bijna onverantwoord om de huidige situatie te handhaven.” 

De bestaande bezoekregeling blijft bestaan, omdat het sociale aspect van bezoek zwaar weegt voor het bestuur. Wel worden de maatregelen ietwat aangescherpt. “Laten wij er samen voor zorgen dat het coronavirus buiten de deur blijft en er hierdoor geen maatregelen hoeven te worden die onze bewoners beperken.”

Het bestuur roept iedere bewoner en bezoeker van zowel de Meente als de overige (aanleun)woningen op om extra alert te zijn bij een bezoek en wil met klem vragen om de voorschriften na te leven. 

In De Meente geldt een mondkapjesplicht, ook op de gangen, voor iedereen. Mensen krijgen geen toegang tot De Meente als zij een positief getest persoon in de directe omgeving hebben. Voor het verpleeghuis is bezoek alléén mogelijk op afspraak (verplicht) via de bezoekmodule.

Er mogen maximaal twee personen per keer op bezoek komen. “Dit maximum geldt in elke situatie. Kinderen die nog niet zelfstandig kunnen lopen vallen niet onder dit maximum”, aldus het bestuur. Ook voor de liften geldt dat er maximaal twee personen in mogen. 

De activiteiten voor bewoners van De Meente gaan gewoon door. Mensen die normaliter meedoen, maar niet in De Meente wonen, krijgen de vraag om voorlopig thuis te blijven. 

Tot slot heeft het bestuur, dat wijst op de basisregels, ook nog een oproep voor de bezoekers. “Verlaat na uw bezoek direct De Meente via de kortste weg.”

Enrico Kolk