Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zonnebloem blij met de bingo

Algemeen

HASSELT - De Zonnebloem kon eindelijk weer een bingo organiseren. Tijdens de coronapandemie moest de afdeling Hasselt extra voorzichtig zijn omdat de doelgroep bestaat uit chronisch zieken en gehandicapten. Wel was er extra persoonlijke aandacht, presentjes tijdens de feestdagen en de nationale ziekendag en de tulpenactie in 2021. Wat overigens wel kon, waren de vouchers waarmee de deelnemers al of niet onder begeleiding bij de plaatselijke horeca gebruik van konden maken.

Het reguliere bezoek van vrijwilligers aan de deelnemers was slechts zeer beperkt mogelijk en vaak moest volstaan worden met telefonische contacten. Ook was er een hulplijn, waar overigens weinig gebruik van is gemaakt.

Naast de afgelopen Paaslunch, die al een groot succes was, was er nu de jaarlijkse bingo waar ook door de deelnemers naar werd uitgekeken. Alhoewel er ook een goed gevulde tafel met prijzen was, bleek maar weer eens dat niet alleen het winnen van een prijs van belang is, maar vooral het weer samen kunnen zijn. Tussen de bingo’s samen zingen op de aanstekelijke muziek van Arian Molevelt. Met een hapje en een drankje was het genieten. Even de sores van het dagelijks leven vergeten. Zo’n middag is mogelijk door de gulheid van de plaatselijke middenstand en vooral de sponsoren die door hun jaarlijkse bijdrage het de Zonnebloem afdeling Hasselt mogelijk maken dit soort activiteiten te organiseren.