Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Raadscolumn SGP: ‘Een nieuw jaar’

Algemeen

Het jaar 2022 ligt achter ons en 2023 ligt voor ons. In de afgelopen dagen hebben we elkaar de beste wensen toegewenst. Ook hebben we terug mogen blikken op het afgelopen jaar.

Wat heeft het afgelopen jaar ons gebracht? Persoonlijk, misschien droevige of blijde gebeurtenissen? Zakelijk, een goed jaar of misschien tegenvallende resultaten? Het was een bewogen jaar, als we kijken naar de oorlog in Oekraïne, maar ook enorm stijgende gasprijzen en een stikstofcrisis. 

Een mooi jaar voor ons als SGP, waarin we door het vertrouwen van de kiezer zelfs een 5e en een 6e zetel erbij mochten krijgen. Met als uitkomst een gedegen coalitieakkoord met een ervaren college.

Het nieuwe jaar 2023 ligt voor ons. Wat zal ons dit jaar brengen? Allereerst zijn we erg blij dat wethouder Rietman zijn taak wil voortzetten. Het zal ook een jaar worden waarin de nieuw geïnstalleerde burgerraadsleden meer zichtbaar zullen worden. Waar we eerder in de schaduw ons werk deden, mochten we afgelopen donderdag de spits afbijten door deel te nemen aan een informatiebijeenkomst over de erfmolens.

Mooi om te zien dat dit punt waar wij als SGP ons de afgelopen tijd hard voor gemaakt hebben nu daadwerkelijk vorm mag krijgen. Een goede bijdrage aan de klimaattransitie, maar vooral een steun in de rug van onze agrariërs die het zo hard nodig hebben als we zien wat er op hen afkomt.

Zo zijn er veel onderwerpen waar we over na mogen denken. Zo werd er afgelopen donderdag ook nagedacht over het wel of niet plaatsen van zonnepanelen op daken van panden binnen het beschermd stadsgezicht van Hasselt. Moeilijke onderwerpen waarbij we rekening willen houden met de klimaattransitie maar aan de andere kant de historische waarde ook niet uit het oog willen verliezen. 

Zo hoop ik als burgerraadslid mijn steentje bij te mogen dragen om voor alle inwoners van Zwartewaterland het beste te zoeken.

Wat het nieuwe jaar ons verder zal brengen weten we niet. We zien dat de samenleving om ons heen verhardt, verruwt, steeds meer het individu centraal stelt. 

We hopen dat wij als inwoners van Zwartewaterland er voor elkaar mogen zijn, elkaar mogen vinden waar nodig. Samen oog voor de Kern en in vertrouwen verder bouwen!

Namens de collega-(burger)raadsleden van de SGP willen we u voor 2023 Gods zegen toewensen!

Klaas Buitink
Burgerraadslid SGP

Enrico Kolk