Een eerder project
Een eerder project Foto: Archief

Aanvragen voor nieuw 2e/3e wereldproject kunnen ingediend worden

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Er kunnen de komende tijd weer aanvragen voor een nieuw 2e/3e wereldproject worden ingediend. Dat kan voor een periode van vier maanden tot maximaal een jaar. 

De nieuwe projecten kunnen starten per 1 september en per jaar kunnen maximaal drie projecten worden uitgevoerd. De gemeente stelt hiervoor per jaar een subsidie van 7.500 euro beschikbaar, die naar rato van de projectperiode wordt toegekend.

Projecten die al eerder als 2e/3e wereldproject zijn aangemerkt kunnen ook een aanvraag indienen. “Er moet in de betreffende 2e of 3e wereldlanden sprake zijn van een aantoonbaar concrete behoefte in schrijnende omstandigheden”, laat de organisatie weten.

Sinds 1994 zetten veel inwoners en organisaties in de gemeente zich succesvol in voor projecten in 2e en 3e wereldlanden. Met de opbrengsten van activiteiten en evenementen kan in deze landen in de primaire levensbehoeften van mensen worden voorzien en kunnen de leefomstandigheden en voorzieningen sterk worden verbeterd. 

“Het draagvlak voor deze projecten is in onze gemeente altijd erg groot. De in eerdere perioden uitgevoerde projecten zoals Hope4Kids uit Genemuiden, Otuke en daarna Ludus uit Hasselt, het project Teel Yooba uit Zwartsluis en het huidige project Praktijkschool Bweyeye in Rwanda zijn daarvan een prachtig voorbeeld”, tekent de organisatie op.

Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijst de stichting naar haar website: www.2e3ewereldprojecten.nl en naar de contactpersonen. Voor Genemuiden is dat Jan Eenkhoorn (06-2837775), voor Hasselt Lianne Snijder (06-12237538) en voor Zwartsluis Jan de Graaf (06-46405914).

Aanvragen voor een project kunnen vanaf nu worden ingediend bij het secretariaat van de stichting 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland:
liannesnijder@live.nl.

Enrico Kolk