Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Floor van der Haar gaat door bij dames Olympia ’28

Sport


HASSELT - Floor van der Haar is ook volgend seizoen actief als hoofdtrainer bij de dames van Olympia ’28. De IJsselmuidenaar heeft zijn contract bij de club uit Hasselt verlengd.

Van der Haar keerde vorig jaar terug bij Olympia. Eerder was hij twee en een half jaar actief als trainer van het eerste damesteam bij Olympia. Toen viel de groep uit elkaar. Vervolgens was hij werkzaam als bij IJVV 2, eerste damesteam OWIOS en KHC 019. Afgelopen zomer keerde hij terug naar Olympia om het eerste damesteam weer onder zijn hoede te nemen. Daar gaat Van der Haar dus nog wel even mee door. Hij noemt plezier in zijn rol als trainer de belangrijkste reden om door te gaan.

“En daarbij voelt het als een niet afgemaakt jaar. We hebben maar een hele korte periode echt kunnen voetballen. In die periode heb ik toch al veel verbeteringen gezien. Ik hoop dat we dat kunnen doorzetten”, aldus Van der Haar. Het eerste damesteam van Olympia komt uit in de vijfde klasse en verloor de eerste vier duels. Daarna ging de competitie in het slot.

Het bestuur en de technische commissie van Olympia zijn blij met de verlenging van de trainer. “Bij Olympia ’28 is er de ambitie om het damesvoetbal in de nabije toekomst naar een hoger plan te tillen. Hiervoor hoopt de vereniging voor de komende jaren op doorstroom vanuit de meisjesteams die veel talent herbergen”, zo laat de club weten.




Gerard Meijeringh