Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden versterkt zich met Thijs Dekker

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de selectie voor komend seizoen versterkt met Thijs Dekker. Hij komt over van WHC.

Thijs Dekker speelde in zijn jeugdjaren bij Colmschate ’33 en Schalkhaar en maakte vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. 

Bij de betaald voetbalorganisatie uit Deventer stroomde hij vanuit de jeugd door naar de beloften en het eerste elftal. Dekker speelde dertig officiële wedstrijden, waarvan negen duels in de eerste divisie.

In januari 2019 maakte hij de overgang naar WHC, dat toen nog uitkwam in de hoofdklasse. De laatste twee seizoenen was hij actief met WHC in de eerste klasse.

Dekker is een multifunctionele middenvelder die op meerdere posities inzetbaar is. De voetballer had het goed naar de zin bij WHC, maar ziet Sportclub Genemuiden als een mooie uitdaging en een kans om weer terug te keren in de hoofdklasse.

Doorstroom talenten

Naast de komst van Dekker wordt de voorlopige selectie van Sportclub Genemuiden voor komend seizoen uitgebreid met een aantal talenten uit het tweede elftal. Hadde Pleijsier, Niek van Dijk, Nathan Bos, Martijn Eenkhoorn en Carlo Last krijgen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de gelegenheid om een plek te veroveren in de selectie van het eerste elftal van de hoofdklasser.

Gerard Meijeringh