Lubberts/Orange Pictures)
Lubberts/Orange Pictures) Foto: Helmich Lubberts

Popovic is los: hattrick in bekerduel tegen CSVC

COEVORDEN - Met een ruime 5-0 overwinning op derdeklasser CSVC Coevorden heeft Sportclub Genemuiden zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Yoran Popovic lijkt bovendien los: de spits scoorde een hattrick tegen de Drenten.

In de dertiende minuut was het Popovic die met een subtiel hakje de eerste treffer in het net deponeerde. Osama Ben Kaddour zorgde in de 27e minuut voor de 2-0. Vanuit een vrije trap krulde hij de bal over de opgestelde muur fraai in de linkerbovenhoek. Nog voordat het rustsignaal had geklonken lag nummer drie al in het net. Na een goede pass van Yoran Popovic was het Rens van Benthem die van dichtbij raak schoot.

Na het rustsignaal leken de groen-witten het allemaal wel goed te vinden. Sportclub bleef wel de aanval zoeken en CSVC Coevorden was niet bij machte om hier iets tegen over te stellen. Toch duurde het tot de 80e minuut voordat er weer een treffer viel. Opnieuw was het Popovic die trefzeker was. Het slotakkoord was ook voor de Sportclub-spits. Opnieuw gebruikte hij daarvoor de hak. Met dat lichaamsdeel werkte hij een voorzet van Arend van de Wetering binnen. Sportclub zit door de overwinning nog met twee teams in het bekertoernooi.