Afbeelding

Jeugd Sportclub Genemuiden wint de beker

GENEMUIDEN – De JO19-1 van Sportclub Genemuiden won zaterdag de beker. De ploeg van trainer Arjan Kolk versloeg in Hoogeveen Be Quick 1887 uit Haren dat een divisie hoger acteert.

In een aftastende beginfase met speldenprikjes over en weer kwam Be Quik 1887 op een 0-1 voorsprong, Genemuiden liet het hierbij niet zitten en zocht nadrukkelijk de aanval wat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Na een afgeslagen corner van Genemuiden counterde Be Quick 1887 bijna naar de 0-2, maar Xavier van Dijk redde weergaloos op de aanval. Genemuiden bleef maar aanvallen met mooie individuele acties van Milan Drost en Justin Kouwen. Laatstgenoemde werd hierbij neer gehaald in de zestien en Genemuiden mocht een penalty nemen waarbij Justin de 1-1 in het net ramde. De gelijkmaker gaf Genemuiden nog meer power en vlak voor rust werd een voorzet binnengeschoten door Jordin van Dijk: 2-1.

Tweede Helft.

Be Quick nam na de rust zoals verwacht het initiatief, maar de verdediging onder leiding van captain Sander Tigelaar stond als een huis en gaf geen krimp. Er ontstond een waar voetbalgevecht waarbij de neutrale toeschouwer niets tekort kwam. Na een blessuretijd van 8 minuten door de vele kramp aanvallen van beide teams floot de goede leidende scheidsrechter eindelijk af en kon het feest los barsten voor Sc Genemuiden JO19-1.