Jur van Dalfsen onderschept een Staphorst-aanval.
Jur van Dalfsen onderschept een Staphorst-aanval. Foto: Helmich Lubberts

Het enkeltje van Jur van Dalfsen doet het goed

Sport

(door Erik Driessen)

STAPHORST – Jur van Dalfsen ligt na de streekderby tussen Staphorst en Genemuiden op de stoep voor de kleedkamer. Rug tegen de muur, flesje in de hand en de voetbalschoenen uit. En een gezicht dat vermoeidheid verraadt.

“Warm, veel inzet en je begint langzaam te voelen dat je aan het einde van het seizoen zit. Al kunnen we ons voor dit soort wedstrijden natuurlijk wel opladen”, zegt Van Dalfsen, die baalt over de stand die na negentig minuten op het scorebord staat. “We belonen ons zelf niet…”, klinkt een voetbalcliché uit zijn mond. “Voor rust waren we beter. Ik had het gevoel dat zij in de loop van de eerste helft rijp voor de slacht waren, maar wij scoren niet. Vervolgens kwamen we niet goed uit de kleedkamer. We kwamen niet echt maar aan voetballen toe en begonnen veel te snel met lange ballen spelen. Dan win je nooit. Echt zonde.” Van Dalfsen, die als centrale verdediger weer foutloos speelde en met zijn collega’s voor de zoveelste keer de nul behield, wil het veld niet als excuus gebruiken. Maar dat het hobbelige veld goed voetballen nauwelijks mogelijk maakt, kon elke toeschouwer zaterdag zien. “Je merkt het aan de aannames. Die bal schiet steeds alle kanten op.”

De Genemuidenaar is dit seizoen weer een vaste basisspeler, nadat hij eerder met een paar zware blessures te maken kreeg. Ondanks twee indrukwekkende tapes rondom zijn enkel, heeft hij daar geen last meer van. “Nee, ik speel alles en hou het prima vol. Dat enkeltje doet het goed.”

En dus is het weer tijd voor kijken naar de volgende wedstrijd. Genemuiden krijgt zaterdag VVSB op bezoek. Uit in Noordwijkerhout wist Sportclub vrij eenvoudig met 2-3 te winnen. Afgelopen zaterdag verloor VVSB thuis met 1-3 van RKAV Volendam. Op 4 mei speelt Genemuiden vervolgens uit bij datzelfde Volendam, de huidige koploper.