Afbeelding
Foto: EGSV

EGSV-team pakt goud in Steenwijk

Sport

STEENWIJK – Het EGSV-trio bestaande uit Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman wonnen zaterdag goud op de Go-Cup in Steenwijk. EGSV deed daar met vier teams mee.

De dag begon voor drie duo’s die het hele jaar al hard trainen op instapniveau. Een niveau dat de vereniging aanbiedt om jong talent al vroeg kennis te kunnen laten maken met acrogym op wedstrijdniveau. In een groot deelnemersveld wisten de meiden zich goed staande te houden en lieten ze allemaal een prachtige oefening zien zonder fouten. Heel erg knap wanneer je nog maar 6 jaar bent en voor het eerst op een grote vloer van 12x12 meter staat en er meer dan honderd mensen naar je kijken vanaf de tribune.

Isa-Bo Hoekman en Annelore van Brummelen kregen een mooie score van 20.43. Daarna was het de beurt aan Noor van Dalfsen en Roosmarijn Timmerman, zij ging daar net iets overheen en scoorden 21.00. Na lang wachten waren dan ook Laurien Tuin en Lieke van de Kamp aan de beurt, met een score van 19.13 mogen ook zij super tevreden zijn. Bij de prijsuitreiking bleek dan ook dat zij allemaal hun verdiende medaille ontvingen!

Voor Zenna Kolk, Charlotte Tuinman en Esmee Timmerman lag er iets meer druk op deze wedstrijd. Dit E-jeugd trio heeft het hele jaar door al laten zien dat ze mee draaien met de besten maar het lukte hen steeds niet om op dat felbegeerde podium te eindigen. In deze wedstrijd maakte zij dat meer dan goed, met een score van maar liefst 23.70 eindigden ze als eerste met een voorsprong van meer dan een halve punt op de nummer twee. Met deze wedstrijd is het voorseizoen dan echt ten einde voor deze teams en maakt EGSV zich met de geplaatste teams op voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap!