Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Bus vol met 1.600 blikken peulvruchten voor de voedselbank

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - De voedselbank kreeg begin deze week een gift van ruim 1.600 blikken met peulvruchten. Die komen van Humanitair Transport Oost-Europa.

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland konden maandag 800 blikken met doperwten en 800 blikken met linzen ophalen uit de hal van riethandel van Rees in Genemuiden. De producten stonden daar opgeslagen.

Het bestuur en de vrijwilligers van de voedselbank zijn blij met deze donatie en danken Humanitair Transport Oost-Europa hartelijk daarvoor. In november luidde de Zwartewaterlandse voedselbank nog de noodklok. “Supermarkten en voedselfabrikanten bewaken steeds scherper hun voorraden. Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten worden vaak tegen zeer lage prijzen aan consumenten verkocht, terwijl die in het verleden vaak naar de voedselbanken gingen. De eigen buffervoorraad uit eerdere acties in Zwartewaterland slinkt daardoor ook hard en het einde van die voorraad is in zicht. De eigen financiële middelen zijn niet onbeperkt om zelf producten bij te kopen”, was destijds boodschap. Na een actie bij de supermarkten werd de voorraad weer flink aangevuld. 

Meer informatie over de voedselbank staat op de website.

Enrico Kolk