Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kerstwoordzoeker voor kinderen in centrum

Algemeen

HASSELT – Kinderen kunnen van zaterdag 18 tot en met woensdag 29 december op zoek naar woorden in het centrum. Dat is te doen aan de hand van een kaart.

Met de kaart, die te verkrijgen is bij de Lokaal5, Jumbo en Boni kunnen de kinderen op pad. Alle kinderen (uit groep 1 tot en met 8) van de Ichthuskerk en de Baak in Hasselt krijgen de kaart thuisgebracht namens de kindernevendienst. 

Achter de ramen in de straten: Baangracht, Heerengracht, Brouwersgracht, Prinsengracht, Eikenlaan, Kastanjelaan, Eiland, Ziekenhuisstraat hangt een poster met een woord en een cijfer. Het woord dat gevonden is schrijven de kinderen dan op hun kaart. 

“Als alle woorden gevonden zijn komt er een mooie boodschap op de kaart te staan”, schrijft de organisatie in een persbericht. De kaart kan vervolgens bij iemand door de brievenbus gedaan worden.
“Een mooie kerstgedachte om zo ook aan een ander te denken in deze héle bijzondere tijd”, vindt de organisatie. Ook hangt er achter een aantal ramen een QR-code. Die kunnen kinderen met de telefoon scannen en om vervolgens een kerstlied te horen zijn. “Met zelfs een leuk fimpje voor extra gezelligheid onderweg.”

De oproep is om vooral leuke foto’s onderweg te maken en die naar kindernevendienst@pknhasselt.nl te sturen. “Dan plaatsen wij deze op onze Facebookpagina jeugdpknhasselt”, besluit de organisatie.

Enrico Kolk