Danny Moorman en DESZ verliezen op eigen veld met 2-7.
Danny Moorman en DESZ verliezen op eigen veld met 2-7. Foto: Erik Driessen

Voetbal Zwartewaterland: veel goals, maar slechts een punt

Algemeen

ZWARTEWATERLAND - Liefhebbers van doelpunten zaten zaterdagmiddag goed bij Sportclub Genemuiden, DESZ en Olympia ‘28, maar de doelpuntrijke duels leverden uiteindelijk maar een punt op. Olympia ‘28 speelde voor de zesde keer op rij gelijk. De 4-4 tegen koploper Heerde zal desondanks als een overwinning voelen.

Dat zoet zat er voor Sportclub Genemuiden niet in. Wilden de groen-witten koploper Eemdijk nog enigszins in het spoor houden, dan moest er gewonnen worden. En dat gebeurde niet: 3-4. Eemdijk kwam al snel op voorsprong, maar Ben Kaddour maakte knap de gelijkmaker. Daarna liep Eemdijk uit naar 1-3, waarna Martijn Eenkhoorn wat terugdeed. Na de 2-4 scoorde Popovic in de slotfase nog de 3-4.

DESZ begon sterk tegen hoogvlieger Unicum. Krabbe strafte matig verdedigen af en zette de Sluzigers op 1-0. Unicum bleef rustig, zette een tandje bij en liep in mum van tijd uit naar 1-4. Uit een corner zorgde Jarno Nieborg vlak voor rust nog voor wat hoop. Na de thee schakelde Unicum even een tandje terug, maar in het laatste kwart van de wedstrijd liepen de Lelystedelingen uit naar maar liefst 2-7.

Olympia ‘28 en Heerde maakten er een spektakelstuk van. Heerde kwam vier keer op voorsprong, maar even zo vaak maakten de Hasselters de gelijkmaker. Met dat punt blijft Olympia ‘28 nog steeds op een veilige plek staan.