Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Raadscolumn SGP: ‘En wij vliegen daarheen’

Algemeen

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er nagenoeg op. Kerst en de jaarwisseling liggen inmiddels - gevoelsmatig - alweer even achter ons. Reflectie en vooruitblik hebben vermoedelijk ook bij u een plek gekregen in de gesprekken die u rond die tijd in uw kennissenkring voerde. Als het gaat om een terugblik zijn mogelijke vragen opgeworpen, als: waar ben ik afgelopen jaar drukdoende mee geweest? Wat waren hoogte- en dieptepunten? Of: had ik mijn tijd anders willen invullen?

Dergelijke vragen gaan veelal gepaard met het benoemen van het gevoel dat het jaar (weer) voorbijgevlogen is, zoals ook de eerste maand van dit kalenderjaar voor velen voorbijgevlogen is. Hoe clichématig ook, de frase ‘de tijd vliegt’ ontbreekt dikwijls niet als een dergelijk gesprek gevoerd wordt. ‘Wij brengen onze jaren door als een gedachte’ en ‘wij vliegen daarheen’ zijn zinsneden uit Psalm 90 – de oudejaarspsalm – die mij tijdens de kerkdienst op oudejaarsdag persoonlijk aanspraken. Het geeft te denken. De tijd tikt door; en waar is dan het afgelopen jaar het verlangen voornamelijk naar uitgegaan? En vooruitkijkend: waar gaat het hart het komende jaar naar uit?

Vaak werpen we onze blik weer snel op de waan van de dag. Veelal proberen we het leven kleur en perspectief te geven met steeds weer nieuwe producten en ervaringen. Kerst ligt achter ons, maar we hopen dat de adventsverwachting levend blijft en dat daarmee verlangend uitgezien mag worden naar de tweede komst van de Heere Jezus Christus Die eeuwig geluk(zaligheid) brengt aan een ieder die Hem mag kennen. Over perspectief gesproken.

Ondertussen richt het vizier zich weer op het hier en nu in Zwartewaterland en het raadswerk dat de komende tijd weer te wachten staat. De gemeenteraad heeft - na een verfrissend winterreces - de draad weer opgepakt en hoopt zich de komende tijd onder andere te buigen over een aantal belangrijke vraagstukken. Zo is inmiddels alweer gesproken over de wijkuitvoeringsplannen met betrekking tot de warmtetransitie, locatieonderzoek zwembad Zwartsluis en realisatie van een fietspad aan de Zandvoortweg.

Als SGP-fractie staan we weer in de startblokken om koers te houden en verdere invulling te geven aan het coalitieprogramma met de titel ‘In vertrouwen verder bouwen’. Daarom kunt u van de SGP-fractie in het nieuwe jaar ook weer een solide, constructieve en gedegen wijze van handelen verwachten; uiteraard met oog voor de Kern. Daarbij gaat de SGP in (vol) vertrouwen 2024 tegemoet.

Benjamin van Marle
Raadslid SGP