Afbeelding
Foto: Gemeente Zwartewaterland

Raadscolumn CDA: ‘Binnenkort in de gemeenteraad’

Algemeen

Euifeest is weer voorbij, de versierde straten zijn weer opgeruimd. Ook SCEG heeft haar nazomeractiviteit weer achter de rug. Dat betekent dat september is aangebroken. Voor de raadsleden betekent dit dat het zomerreces er weer op zit. We kunnen weer aan het werk!

Het reces is altijd een tijd waar je als raadslid even tot rust kan komen, terug kan blikken op de afgelopen maanden en vooruit kijkt naar het komende half jaar. Voor enkele (landelijke) partijen betekende het zomerreces ook dat er wat tijd besteed moest worden aan de politieke partij; bijdragen leveren aan het verkiezingsprogramma en/of het goedkeuren van de kandidatenlijst.

Het reces wordt door buitenstaanders nog wel eens cynisch ‘een lange vakantie’ genoemd. Ergens snap ik dat wel, het lijkt of alles stil staat. Maar in werkelijkheid zie ik dat niet zo. 

Het geeft echt ruimte om even afstand te nemen en breder over aantal onderwerpen na te denken. Vooral over de onderwerpen die de komende maanden op de agenda staan. Ook biedt zo’n reces wat meer de ruimte om met inwoners in gesprek te gaan.

In de raad zullen de komende maanden ook nog wel wat gesprekken gevoerd moeten worden. Er staan best wat belangrijke onderwerpen en debatten op de agenda. Zo gaan we op korte termijn in gesprek over de energieopwekking en warmte/isolatie-plannen van de gemeente en de regio.

Ook zullen we het bestemmingsplan Binnenveld Genemuiden, de nieuwe wijk tussen het zwembad en de Krommesteeg, behandelen. Wat kunnen we daar bieden voor starters, gezinnen en senioren? Een goed moment om nog laatste ideeën en wensen mee te geven. 

We bespreken binnenkort ook de onderwerpen veiligheid, politie en jeugd. Daarover valt de laatste tijd veel te zeggen… En iets waar wij als CDA ook al lang over willen spreken: het gemeentelijke Parkeerbeleid.

Een onderwerp dat iedereen in onze gemeente raakt is de visie op onze gemeentelijke dienstverlening. Hoe toegankelijk moet onze gemeente zijn? Op welke manier moet onze gemeente met haar inwoners communiceren? Wat mag iemand van de gemeente verwachten als hij/zij een klacht of idee heeft?

Als u een suggestie of opmerking over een van deze onderwerpen heeft of juist iets anders aan ons kenbaar wilt maken, neem dan gerust contact met ons op. 

Het reces is voorbij, dus we zijn weer volledig bereikbaar en staan te trappelen om voor onze inwoners aan de slag te gaan!

Rudi van Zandwijk
Fractievoorzitter CDA
fractie@cda-zwartewaterland.nl
06-42 888 880