Afbeelding
Foto: Stockfoto

Olympia loopt tegen zeperd aan in Elspeet

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ELSPEET - Het gaat niet goed met Olympia ’28. Na een matige voorbereiding staan de Hasselters nog steeds op nul punten in de competitie. Zaterdag werd met maar liefst 7-2 verloren bij Elspeet. “Vanaf de eerste minuut zijn we afgetroefd”, aldus Olympia-trainer Hans Roeland.

Dat Olympia zo ondermaats voor de dag kwam in Elspeet was toch wel verrassend. Een week eerder speelde de ploeg een behoorlijke tweede helft tegen Rouveen. In dit duel bleef de terechte beloning uit. Afgelopen zaterdag had Olympia nergens recht op. De ploeg liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Bij Olympia stond Bas Roosken in het doel. Hij toonde in beginfase zijn waarde door verschillende keren de 1-0 te voorkomen. Na een ruim een kwartier spelen was hij echter kansloos. Niels van der Steeg lepelde de bal over Roosken heen in het doel.

Ook daarna liet Roosken zich zien met twee goede reddingen, maar al snel viel de 2-0. Van der Steeg werd ingespeeld. Hij draaide simpel weg bij Bart Westra en scoorde.

“Toen gingen de koppies hangen”, aldus Roeland. Hij zag dat zijn ploeg na ruim een half uur spelen de 3-0 om de oren kreeg. Vlak voor rust deed Olympia wat terug via Ceran Lau op aangeven van Jos Holtland.

Een ontevreden Roeland probeerde zijn ploeg op te peppen in de rust. “Er moest meer power in. Ik heb de jongen gezegd dat ze meer duels moesten winnen. Dat lukte in de eerste tien minuten”, aldus Roeland.

Olympia was twee keer dreigend, maar vervolgens was Elspeet weer trefzeker via Kees Pluim. Vlak daarna kwam de 5-1 van David Bleijenberg daar overheen.

Bleienberg maakte ook de 6-1, waarna Patrick Reuvekamp de tweede Olympia-treffer voor zijn rekening nam. Kees Pluim gooide na wat extra zout in de wonden van Olympia door de 7-2 aan te tekenen.

“Vanaf de eerste minuut zijn we afgetroefd. Zij waren veel feller op de bal en ook vaardiger. Jongens van wie we het normaal gesproken moeten hebben, konden niet het verschil maken. Of ik me zorgen maak? Een lekker gevoel geeft dit niet”, aldus Roeland.

Gerard Meijeringh