Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden naar Aalten, DESZ treft hekkensluiter, Olympia ontvangt Elspeet

Sport

ZWARTEWATERLAND - Na drie weken komt Sportclub Genemuiden zaterdag eindelijk weer in actie. De ploeg reist af naar Aalten voor het duel bij AZSV. DESZ moet het opnemen tegen NEC Delfzijl. Olympia’28 speelt een thuiswedstrijd tegen Elspeet. Ook dit weekend is er geen publiek welkom bij alle wedstrijden.

Sportclub Genemuiden speelde in de competitie voor het laatst op 6 november tegen SDC Putten. Daarna werden de duels tegen NSC Nijkerk en Flevo Boys wegens één of meerdere coronagevallen bij de tegenstander. Sportclub René van der Weij zal blij zijn dat er weer kan worden gespeeld. Dat waarschijnlijk wel voor het laatst dit jaar zijn. Vanavond is er weer een persconferentie en worden nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Inmiddels is al uitgelekt dat het kabinet vanaf zondag de amateursport elke dag vanaf 17.00 in het slot wil gooien. In dat geval kunnen amateursporters ’s avonds niet meer trainen en lijkt het logisch dat de KNVB kiest voor een vervroegde winterstop.

Als Sportclub Genemuiden een goed resultaat weet te behalen bij AZSV, dan gaat de ploeg met een goed gevoel de winterstop in. AZSV is middenmoter in de hoofdklasse B en staat op de elfde plek met veertien punten. Sportclub Genemuiden heeft tien punten meer.

DESZ reist zaterdag af naar Delfzijl voor het duel bij NEC Delfzijl. Deze ploeg staat afgetekend onderaan met slechts twee punten. DESZ kwam vorige week niet in actie en heeft acht punten meer dan de hekkensluiter en een wedstrijd minder gespeeld.

Olympia’28 was afgelopen zaterdag de enige ploeg uit Zwartewaterland die wel in actie kwam. De ploeg van trainer Hans Roeland verloor met 5-1 van Rouveen, maar het was een geflatteerde nederlaag. Tegen Elspeet gaat Olympia voor de vierde competitiezege. Met winst kan Olympia zich steviger nestelen in de middenmoot. Elspeet staat vijfde en heeft twee punten meer verzameld dan Olympia en een wedstrijd minder gespeeld.

Programma
Hoofdklasse B (13e speelronde)

AZSV - Sportclub Genemuiden 14.30 uur

Tweede klasse J Noord (9e speelronde)
NEC Delfzijl - DESZ 14.30 uur

Derde klasse C Oost (9e speelronde)
Olympia’28 - Elspeet 14.30 uur


Gerard Meijeringh