Bij Olympia'28 wilde de scheidsrechter alleen voetballen als er zand in de doelmonden kwam. Foto: Erik Driessen

DESZ en Olympia’28 houden punt over aan koude middag

Sport

ZWARTEWATERLAND - DESZ en Olympia’28 speelden zaterdagmiddag beide gelijk. De Sluzigers zullen daar vermoedelijk blijer mee zijn dan de Hasselters.

DESZ speelde in een vermakelijk duel met 1-1 gelijk tegen het sterke FC Ommen. Beide ploegen speelden de hele wedstrijd voor de winst en dat leverde karrenvrachten aan kansen op. De gasten kwamen uiteindelijk op voorsprong, waarna Sven Eilander in de tweede helft de gelijkmaker scoorde. Daarna bleef het kansenspektakel doorgaan, maar tot scoren kwamen beide ploegen niet meer.

Olympia’28

Olympia’28 wist op eigen veld opnieuw te winnen. Tegen SVN uit Nijeveen bleef de ploeg van Edwin Duim op 2-2 steken. De gasten kwamen in de eerste helft op voorsprong, waarna Patrick Reuvekamp vlak voor rust de gelijkmaker binnenschoot. Toen Thijmen van den Berg na de thee de 2-1 maakte, leek Olympia’28 op koers richting een overwinning te zijn. Willems miste echter een levensgrote kans op de 3-1, waarna SVN niet onverdiend de 2-2 maakte. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op meer.

Zwartewaterlandse doelpuntenmakers

Sluziger Tom Kisjes schoot weer twee keer raak voor d’ Olde Veste. De Steenwijkers wonnen thuis met 4-3 van Go Ahead Kampen. Genemuidenaar Gerhald Visscher scoorde voor SC Rouveen. Die ploeg won met 4-1 van Vitesse ‘63. Visscher maakte het laatste doelpunt voor zijn ploeg. Ramon Beens scoorde opnieuw voor WVF. Desondanks gingen de Zwollenaren met 5-2 onderuit bij Unicum.