Afbeelding
Foto: EGSV

Drie EGSV-teams plaatsen zich voor halve finale

Sport

GENEMUIDEN – Vier EGSV-teams presteerden zaterdag in Vaassen verrassend sterk op het ONK op d-niveau. Drie teams plaatsten zich zelfs voor de halve finale van het NK.

In de eerste wedstrijdronde mochten drie teams meedoen: het team Hannah Brouwer, Leonie Oudenaarden en Loïs Gregoire en het team Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Siebert in de categorie d-jeugd. Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma deden mee in de categorie d-junioren.

Hannah Brouwer, Leonie Oudenaarden en Loïs Gregoire lieten een strakke oefening zien en behaalden hiermee een puntentotaal van 22.01. Met deze mooie oefening heeft dit team zich weten te plaatsen voor de halve finale.

Daarna was het de beurt aan Iris Doldersum, Lieke van Dijk en Yana Siebert. Zij lieten ook een strakke oefening zien, maar helaas door een tijdsfout hebben zij een score van 21.95. Dit was net niet genoeg om de limiet te behalen.

Als laatste team van wedstrijdronde 1 was het de beurt aan Lara van den Berg, Maud van Dijk en Annedieke Postma. Met de nette oefening die ze vandaag gedraaid hebben, kregen zij een superscore van 23.65. Zij hebben zich weten te plaatsen voor de halve finale.

In wedstrijdronde 3 was het de beurt aan het d+junioren team. In dit niveau mag je twee keer stralen op de vloer: met een tempo oefening en een balans oefening. Het niveau van de concurrentie was erg hoog, maar toch wisten Roos Doldersum, Nina Nijman en Pascalle Veenhof een aantal van deze concurrenten te verslaan. Zij werden met een puntentotaal van 47.18 knap derde. Dit is ook goed genoeg voor een plekje in de halve finale.