Ceran Lau haalt uit.
Ceran Lau haalt uit. Foto: Wim Poelhekken

Jeffrey van de Belt bezorgt Olympia '28 eerste punt

(door Gerard Meijeringh)

HASSELT - Olympia ’28 heeft zaterdag het eerste punt in de competitie gepakt. In eigen huis kwam de ploeg uit Hasselt uit op 1-1 in de wedstrijd tegen BAS. Twintig minuten voor tijd kwam BAS op voorsprong uit een strafschop. Vlak voor tijd redde Jeffrey van de Belt een punt voor Olympia door de 1-1 in te tikken.

Olympia-trainer Hans Roeland koos voor een verdedigend concept. Daarin was geen plaats voor Jeffrey van de Belt. Hij begon op de bank. De ploeg speelde compact en gaf het initiatief aan BAS. De ploeg uit Biddinghuizen wist echter nauwelijks iets te creëren. Aan de andere kant viel er ook nauwelijks iets te beleven. In aanvallend opzicht kon Olympia nauwelijks iets klaarspelen.

“We waren heel onrustig in balbezit. Na twee passes waren we de bal alweer kwijt”, aldus Roeland. Toch was de grootste kans in de eerste helft voor Olympia. Nadat de thuisploeg de bal veroverde, was er een goede schietkans voor Ceran Lau, maar hij schoot te zacht in.

Na rust ging Olympia op dezelfde voet verder. Aanvankelijk was er niets aan de hand voor de thuisploeg. Tot de 70ste minuut. Olympia verdedigede uit na een corner van BAS. Stefan Tolhoek pakte de bal op, dribbelde in en schoot de bal tegen de hand van Jos Holtland. De bal ging op de stip en Tolhoek schoot de strafschop binnen.

Vervolgens werd het tijd voor plan B bij Olympia. Roeland koos logischerwijs voor een aanvallend systeem en bracht drie nieuwe spelers. Die hadden alle drie een aandeel in de gelijkmaker. Stefan Timmerman poortte een tegenstander. Via Jan Koedijk werd Jeffrey van de Belt in stelling gebracht. Die tikte de bal langs de keeper.

De gelijkmaker zorgde voor een grote ontlading bij Olympia. De wedstijd was echter nog niet gespeeld. BAS ging fanatiek op jacht naar de winnende treffer. Beide ploegen waren nog een keer gevaarlijk, maar het bleef bij 1-1.

Roeland was blij met het eerste punt. “We zijn van de hatelijke nul af. En met deze speelwijze kunnen we verder.” Na vier speelronden staat Olympia met één punt op de voorlaatste plaats in de derde klasse C. Alleen hekkensluiter VIOS Vaassen is nog zonder punten.